Baggerwerken

Baggerwerk is van oudsher een belangrijk onderdeel van het werkpakket van Heuvelman Ibis. Met een scala aan kraanschepen, pontons met hydraulische kranen, zuigers en sleephoppers kunnen wij nagenoeg alle vragen beantwoorden.

» Meer informatie

Kust- en oeverwerken

Het grensvlak van water en land is altijd een gebied waar een vorm van bescherming nodig is. Het land verliest altijd. Om deze oneerlijke strijd enigszins te balanceren bieden wij een scala aan verdedigingswerken aan.

» Meer informatie

Waterbouwkundige werken

Door de stimulatie van de vaarrecreatie en watersport worden er steeds meer voorzieningen aangelegd om gebieden toegankelijk te maken voor de watersporter.Het gaat hier o.a. om de bouw van steigers, remmingwerken en andere (hout)constructies.

» Meer informatie

Staalbouw

In de waterbouw wordt veel staal verwerkt. Te denken valt aan stalen damwand, buispalen en steigerconstructies. Ook bruggen, gemalen en sluizen bestaan voor een groot deel uit stalen componenten.

Voor de staalbouw heeft Heuvelman Ibis de beschikking over een hoge en grote constructieloods.

» Meer informatie

Explosieven opsporing

Voor het opsporen van explosieven in het droge en in de onderwaterbodem beschikt Heuvelman Ibis over een groot aantal volgens de richtlijnen (categorie II) beveiligde hydraulische graafmachines van 5 ton (minikraan) via 15 ton (mobiel) tot 100 ton (rupskraan).

» Meer informatie

Cargo handling

Heuvelman Ibis voert diverse op- en overslagactiviteiten uit. Hiervoor hebben we de beschikking over allround materieel zoals overslagkranen, bobcats, shovels e.d. Tevens hebben wij op een drietal lokaties aan klasse V-vaarweg opslagterrein en loodsen beschikbaar.

» Meer informatie

Hydrografie

Heuvelman Ibis B.V. beschikt over hoogwaardige survey-instrumenten om nauwkeurige metingen uit te voeren, zowel boven als onder water.

» Meer informatie

Baggerwerken
Kust- en oeverwerken
Waterbouw-kundige werken
Staalbouw
Explosieven opsporing
Cargo handling
Hydrografie
U bevindt zich hier: Home

Welkom bij Heuvelman Ibis

Met meer dan 40 jaar ervaring in alle voorkomende waterbouwkundige disciplines, biedt Heuvelman Ibis een uitgebreid dienstenpakket voor een aanzienlijke groep opdrachtgevers. 

Zo verleent ons bedrijf regelmatig diensten aan Rijkswaterstaat, provinciale en gemeentelijke overheden, alsmede diverse waterschappen. Ook het bedrijfsleven doet regelmatig een beroep op de diensten van Heuvelman Ibis.

De kracht van de organisatie schuilt in de potentie om zowel kleinschalige als grote projecten uit te voeren, onafhankelijk en uiterst flexibel. Vanzelfsprekend is Heuvelman Ibis zowel ISO 9001- als VCA**-gecertificeerd. Daarnaast is het bedrijf in het bezit van het BRL-7000 certificaat voor het uitvoeren van saneringen en het CS-OCE certificaat voor het opsporen van explosieven.
 

Onze opdrachtgevers kunnen erop rekenen dat werkzaamheden met de modernste technieken worden uitgevoerd, uitmondend in een optimaal resultaat. Daarom staat innovatie hoog in het vaandel. Regelmatige scholing van personeel houdt vakkennis actueel. Bovendien onderscheidt ons bedrijf zich van andere door in eigen beheer nieuwe producten, methodieken en technologieën te ontwikkelen.

Realisatie: Marganza